Stuffed Tomatoes

 

Ingrediënten 

(voor 2 personen)

 

- 2 grote vleestomaten of paprika's 

- 50 gram basmati rijst

- 1 ui, gesnipperd

- 1 courgette, in kleine blokjes

- 2 teentjes knoflook, geraspt

- 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

- 1 eetlepel fijngehakte munt

- 1 eetlepel gedroogde oregano

- olijfolie

- 1 theelepel witte suiker

 

Dit recept is zowel met tomaten als met paprika's heerlijk, voor het gemak deel ik hier het recept met de tomaten. Voor de paprika geldt precies hetzelfde, het is maar net wat je zelf lekkerder vindt! Snijd van de tomaten heel voorzichtig het dakje af. Deze bewaar je, want die heb je later weer nodig. Lepel het vruchtvlees uit de tomaat en meng dit in een kom met een beetje peper en zout en een beetje suiker. Zet het mengsel opzij. 

 

Verhit in een wok een scheutje olijfolie en roerbak de ui, courgette, knoflook en oregano tot alles goed gaar is. Voeg de basmati rijst en het vruchtvlees en sap van de tomaten toe, nog een beetje peper en zout naar smaak en kook dit met de deksel op de pan tot de rijst helemaal gaar is. Schep de munt en peterselie er door en haal de pan van het vuur om het mengsel te laten afkoelen. 

 

Vul de tomaten met de rijst en leg de dekseltjes er voorzichtig weer op. Besprenkel de tomaten vervolgens met een scheutje olijfolie en zet ze een klein half uurtje in een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden. 

 

 

Big Mac wraps

 

Ingrediënten 

(voor 2 personen)

 

- 4 kleine wraps (WeCare Lowcarb)

- 250 gram mager rundergehakt

- 4 plakken cheddar of geraspte kaas

- klein zakje ijsbergsla

- 2 augurken (in plakjes)

- 1 ui

- peper en zout

 

voor de dressing

 

50 gram zero fritessaus

- 1 augurk (in kleine stukjes gesneden)

- 1 sjalotje (in kleine stukjes gesneden)

- 1 theelepel mosterd

- klein scheutje azijn

- halve theelepel uienpoeder

- halve theelepel gerookte paprikapoeder

- halve theelepel knoflookpoeder

- zout en peper

 

Maak eerst de dressing door alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar te mengen. Deze zet je even opzij, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Deel het rundergehakt in vier gelijke delen en maak er bolletjes van. Deze leg je op de wraps en prak je met een vork zo fijn mogelijk op de wraps, zodat het gehakt 'vast' op de wrap zit, bestrooi met een beetje peper en zout. Leg de wrap met de gehakt kant in een koekenpan en laat een paar minuten bakken totdat het gehakt gaar is. Draai de wrap om en verdeel de kaas over het gehakt. Laat nog eventjes garen totdat de kaas goed gesmolten is. Je wrap is nu klaar om te beleggen met de uitjes, augurkjes en ijsbergsla. Verdeel de dressing over de wrap en vouw hem dubbel! Een superlekkere wrap die smaakt naar een echte Big Mac, maar zoveel minder calorieën bevat! 

 

Courgette Paprika soep

 

Ingrediënten

(voor 2 personen)

 

- 1 courgette

- 1 paprika

- 1 ui

- 1 tomaat

- 400 ml water

- half groentenbouillonblokje 

 

Snipper de ui en was de courgette en de paprika. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en snijd de tomaat in stukken.  Doe de groenten, samen met het halve bouillonblokje en het water in een pan en breng het mengsel aan de kook voor ongeveer 10 minuten. Wanneer de kooktijd om is, pureer je het mengsel met een staafmixer tot een fijne en gladde soep. Erg gezond en ook nog eens goed voor je dagelijkse dosis groenten! 

 

Ceasar salade

 

Ingrediënten 

(voor 2 personen)

 

salade

- 1 flinke krop sla

- 300 gram kipfiletblokjes

- broodkruimels/paneermeel

- 6 cherrytomaatjes

- halve komkommer

- 3 hardgekookte eieren

 

dressing

- 4 eetlepels zero fritessaus van Calvé of Remia

- flinke kneep citroensap

- halve teen geperste knoflook

- 1 eetlepel mosterd

- paar scheutjes worcestersaus

- peper en zout

- handje geraspte parmezaanse kaas

 

Pluk en was de krop sla grondig en meng deze met de in partjes gesneden cherrytomaatjes en komkommer. Snijd de eieren in grove stukken en meng met de salade. Meng ondertussen de kipblokjes met de broodkruimels of het paneermeel en bak deze vervolgens goudbruin en helemaal gaar. Laat een beetje afkoelen alvorens je het mengt met de salade. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te vermengen en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de salade over een grote platte schaal en druppel de dressing er overheen. Een heerlijk vullende en eiwitrijke salade! Eet smakelijk! 

 

Lasagna

 

Ingrediënten 

(Voor 2 personen)

 

- 200 gram mager rundergehakt

- 1 rode paprika

- 450 gram spinazie a la crème (uit het vriesvak)

- Half bakje champignons

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- Half pakje Heinz tomato frito

- 6 Honig golvende lasagna bladen

- Half runderbouillonblokje (minder zout variant)

- Handje geraspte mozzarella (optioneel)

- Peper

- Zout

 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper de uit en de knoflook en bak deze in een wok pan totdat de ui glazig wordt. Voeg het gehakt toe en rul dit ongeveer 3 minuten. Voeg de in blokjes gesneden paprika en de gesneden champignons toe en bak tot het gehakt helemaal gaar is. Verkruimel een half bouillonblokje over het gehakt en meng dit goed door elkaar. Nu mag de tomato frito er bij, zodat je een mooie saus krijgt. Proef eventjes of het goed op smaak is en gebruik zo nodig een beetje peper en zout voor wat extra pit. In een steelpannetje verwarm je de spinazie a la crème. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een klein laagje gehaktmengsel, leg hier drie lasagna bladen op en bedek deze met de spinazie. Hier leg je de overige drie bladen op en je eindigt met een laagje gehaktmengsel. Top eventueel af met een handje geraspte mozzarella. Zet de lasagna 30 minuten in de voorverwarmde oven, laat eventjes afkoelen en geniet! 

 

Frisse tonijnsalade

 

Ingrediënten 

 

- Blikje tonijn

- Twee flinke eetlepels Griekse yoghurt

- 2 augurken in kleine blokjes gesneden

- Halve rode ui in blokjes gesneden

- Scheutje citroensap

- Scheutje tabasco

- Handjevol verse peterselie

- Peper en zout

 

Deze frisse en lekkere tonijnsalade is heerlijk op een broodje of bijvoorbeeld een toastje 's avonds. Door het gebruik van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise, wordt de salade lekker licht en eiwitrijk. Zorg dat je het blikje tonijn goed laat uitlekken en meng de tonijn met de yoghurt. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe, een snufje peper en zout naar smaak en laat voor het beste resultaat de salade een uurtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen mengen. De tabasco geeft deze salade een lekkere pittige twist! 

 

 

Eiwitrijk Oreo ijs

 

Ingrediënten

 

- 400 gram cottage cheese

- 20 gram eiwitpoeder (cookies and cream of vanille)

- Scheut agavesiroop

- 2 oreo koekjes

 

Dit klinkt toch als muziek in de oren? Een superlekker toetje of tussendoortje voor de zoete trek! Meng de cottage cheese met het eiwitpoeder en de agavesiroop, gebruik een keukenmachine om het tot een glad geheel te maken. Verkruimel de koekjes en spatel ze door het mengsel. Laat een paar uur in de vriezer staan en je hebt een heel lekker ijsje! 

 

Lunch cake

 

Ingrediënten

 

- 2 flinke eetlepels magere kwark

- 1 schep eiwitpoeder (vanille of banaan smaak)

- 2 eetlepels havermout

- 1 ei

- Halve theelepel bakpoeder

 

Deze lunch cake bak je in een ovenbestendig schaaltje en is lekker vullend. Hier houd je het prima een paar uur op vol zonder hongergevoel te krijgen en de lekkere zoete vanillesmaak is dit echt een traktatie. Verwarm je oven voor op 200 graden. De bereiding is simpel. Pak een kom en voeg alle ingrediënten bij elkaar, zorg dat je het goed door roert met een mixer of garde, tot er een glad beslag ontstaat. Giet dit beslag in een ovenbestendig schaaltje en bak 30 minuten af in de oven. Je cake heeft nu een mooi bruin laagje en is het lekkerst wanneer hij nog niet helemaal is afgekoeld.